Kako ocistiti prohrom?
Kako ocistiti prohrom?

KAKO OČISTITI PROHROMSKE OGRADE

Upravo ste izdvojili novac i ulepšali svoj dom novom prohromskom ogradom. Vaša kuća mami poglede prolaznika i uživate u tome. Medjutim kako očistiti vaše prohromske elemente u kući? Inox važi kao materijal lak za održavanje, što je i istina, ali postoji par pravila kojih moramo da se pridržavamo prilikom čišćenja elemenata od prohroma.

Za početak prohrom je zaštićen tankim slojem hroma i ne zahteva posebnu hemijsku zaštitu kao drugi metali. Da bi održali novu ogradu sjanom potrebno je lagano održavanje kao kod drugih materijala u kući. Bitno je prvenstveno temeljno čistiti odmah nakon ugradnje. Ukloniti sve tragove prašine, nečistoća ili cementa.

    Prilikom održavanja važno je:
  1. Ne strugati metalnim predmetima.
  2. . Ne koristiti jaka hemijska sredstva kao što su sona kiselina, izbeljivači, pesak i slične supstance koje mogu oštetiti zaštitni sloj prohroma.
  3. Na spoljnim ogradama kiša završava veliki deo posla, ali potrebno je povremeno očistiti vlažnom krpom sa malo sredstva za sudove.
  4. Kod tvrdih mrlja, naprimer od ulja ili nekih masti, možemo da koristimo sredstva na bazi alkohola ili razređivače farbe, ali obavezno obrisati čim očistimo mrlju, ne ostavljati da stoji.
  5. Nije loše sa vremena na vreme ispolirati vaše inox elemente onda su značajano otporniji na sva zaprljavanja.
  6. Održavanje je veoma lako, samo treba izbegavati korišćenje supstanci koje oštećuju prohrom ili mehaničke tehnike čišćenja (jer one oštećuju zaštitni sloj) i dovoljno je spoljne ograde održavati na svakih deset meseci, a unutrašnje na svakih 5 meseci. Takvim tempom vaše ograde od prohroma će uvek izgledati sjajno! Ukoliko imate pitanja u vezi prohromskih dimnjaka i održavanja, kontaktirajte nas ovde